Barrel aged bieren van 't holleke

De als de vaten aankomen worden ze geopend en doorgaan ze een een grondige inspectie. de geur van whisky komt je al tegemoet! 

het beste is als er nog een klein bodempje whisky in zit! Dan weet je zeker dat het vat vers is en dat hij nog lek-dicht is!

Dit whiskyvat komt van de disteleerderij linkwood Elgin, in de Schotse whiskyregio Speyside. De stokerij is in 1821 opgericht door Peter Brown, en startte in 1825 de productie met twee destilleerketels, tot een productie van 4500 liter alcohol per jaar. De stokerij werd tot de dood van Brown in 1868 geleid door James Walker. Na Browns dood ging het eigendom en het bestuur van de stokerij over op zijn zoon, William Brown.

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd.

Single malt whisky's zijn whisky's afkomstig van één distilleerderij. Deze whisky's zijn vaak wat 'ruiger' van smaak; bijvoorbeeld de whisky's uit het westen van Schotland kenmerken zich door een zilte, jodium-achtige smaak. Single malts worden gedistilleerd in koperen potketels. Tijdens het bereiden past men de techniek eesten toe, waarbij de gerst wordt verhit boven een vuur dat vaak ook een deel turf bevat. Deze turf of juist het ontbreken ervan heeft een sterke invloed op de uiteindelijke smaak van de whisky. 

daarbovenop onze quadrupel en een jaar laten rijpen vormt uiteindelijk het hele proces voor dit barrel aged bier. proef en Geniet 

 

Jim Beam Bourbon vat, dit vat hebben we geïmporteerd vanuit amerika! lees hier maar waarom!

Jim Beam is een bourbon in zijn meest pure vorm. Want het label bourbon krijgt een whiskey niet zomaar. Bourbon is gemaakt van mais en mais is een zoete korrel. Dus hoe meer maïs, hoe zoeter de whiskey. En volgens de wetgeving moet een bourbon uit minstens 51% maïs bestaan om de naam 'bourbon' te mogen dragen. Whiskey mag alleen bourbon heten als het in de Verenigde Staten is gemaakt. Canadese en Schotse whisky's zijn dus bij voorbaat al geen bourbon! Maar niet alleen het mais gehalte en de herkomst bepalen of een whiskey een bourbon is.

 

De vaten worden gebrand voordat de whisky erop gaat. Dat geeft die diepe en zoete smaak aan de bourbon, en je proeft het zeker terug. Ook nadat er 6 maanden onze tripel op gerijpt heeft. Tonen van vanille en kaneel. echt een aanrader!

 

Benieuwd geworden? Proef ze zelf en bestel ze hier.